Programlehetőségek

Helyi látnivalók

Nagyrákos az Őrség szívében, Őriszentpétertől 3 km-re, a Zala folyó két oldalán fekvő, szeres település, mely több látnivalót tartogat az idelátogató számára. Gyönyörűen rendben tartott, zsúpfedeles tájházunk, az eredeti formájában látható kovácsműhely, a falu református temploma, illetve a két szer közt elterülő völgy felett átívelő monumentális vasúti völgyhíd mind megér egy látogatást! A kertészkedés, a virágok szerelmesei előzetes egyeztetés után bepillanthatnak egy lelkes kaktuszkedvelő nem mindennapi gyűjteményébe, vagy egy nagy virágkertészet, a Zsohár Kertészet mindennapjaiba.

Az Őrség erdeiben - de szerencsés esetben akár az udvarunkon is! - rengeteg ehető gombafaj fellelhető, amelyet vendégeink akár a háziasszonnyal, akár adott esetben egy szervezett gombásztúrán is begyűjthetnek. Az elkészítéshez természetesen szintén tudunk jó tanácsokkal szolgálni.

Környező települések

Nagyrákos fekvése olyan szerencsés, hogy szinte körbe veszik a nevezetességek. A szomszédos településeken megtalálhatók az Őrség népi építészetének látnivalói, a régi templomok, haranglábak. Az erdők övezte hűs tavak és népszerű fürdőhelyek (Borostyán tó, Vadása tó, Hársas tó, Termálfürdő Lentiben, AquaCity Zalaegerszeg) is könnyen elérhető távolságban vannak. Éttermek Őriszentpéteren, Bajánsenyén, Szalafőn és Kondorfán találhatók legközelebb.

Jelentősebb látnivalók a környéken:
 • Pankasz (3 km): Harangláb
 • Őriszentpéter (4 km): Árpád kori műemléktemplom, Középkori téglaégető, Szikszay Edit Helytörténeti Gyűjtemény, Őrségi Vadászati Kiállítás
 • Bajánsenye (9 km): Robinson-horgásztó
 • Szalafő (10 km): Pityerszeri Népi Műemlékegyüttes
 • Hegyhátszentjakab (11 km): Vadása-tó /horgász- és fürdőtó/
 • Kercaszomor (12 km): Szomoróci harangláb
 • Magyarföld (13 km): Fatemplom
 • Szőce (14 km): Tőzegmohás láprét
 • Magyarszombatfa (15 km): Fazekasház, Gödörházi műemlék harangláb
 • Velemér (18 km): Sindümúzeum, Szentháromság templom, Sárgaliliom tanösvény
 • Szentgyörgyvölgy (20 km): Református templom

A határ túloldalán

A vidék egy másik szerencsés adottsága Ausztria és Szlovénia közelsége. A nálunk pihenő vendégeknek érdemes kirándulásokat indítani a szomszédos országokba is, hiszen a határátkelők mindössze fél órás autózással elérhetők. Sétálgathatunk, vásárolgathatunk a hangulatos osztrák, szlovén kisvárosok utcáin, felkereshetjük az egykor elcsatolt magyar várakat, élményfürdőzhetünk Toplicén, feltöltődhetünk a Bakonaki tó partján húzódó energiaparkban, vagy a Dobronakon lévő trópusi kertészetben csodálatos orchideákban és egyéb növényekben gyönyörködhetünk.

Őrségi nagyrendezvények

ŐRSÉGI VÁSÁR
Őriszentpéter - Június utolsó teljes hétvégéje (péntektől vasárnapig)
Az Őrségi Vásárt az országos "nagyvásárok" között tartják számon, de a 3 nap folyamán számos sportrendezvény, kulturális bemutató, színházi előadás, koncert, képzőművészeti kiállítás is látogatható.

NEMZETKÖZI FAZEKASTALÁLKOZÓ
Magyarszombatfa - Július második hétvégéje
A fazekas termékek három napig tartó vására, a legjobb termékek kiállítása, korongozó bemutató és verseny, sokszínű kulturális, sport és szórakoztató programok alkotják. A rendezvényre vajdasági, burgenlandi, romániai résztvevők is érkeznek.

VÖLGYHÍDI VÁSÁR
Nagyrákos - Július harmadik hétvégéje (szombat-vasárnap)
Hagyományápolás, helyi értékek megismertetése, kézműves vásár és kulturált szórakoztatás minden korosztály számára.

HÉTRÉTORSZÁG
Őriszentpéter - Augusztus 20-a előtti hét
Tíz napon át zajló aktív fesztivál az Őrségben. A program bővelkedik irodalmi, zenei, színházi és filmes eseményekben. Emellett kialakult egy sajátos "hétrét műfaj" is, a nyitott porták látogatása, ahol nem csak a látni- vagy kóstolnivalók végett időzhetnek szívesen, hanem egy-egy jóízű beszélgetés kedvéért is.

ŐRSÉGI NEMZETKÖZI TÖKFESZTIVÁL
Őriszentpéter, Szalafő, Nagyrákos - Szeptember utolsó hétvégéje
A Nyugat-Dunántúli Régió kiemelt kulturális és örökségturisztikai, valamint a legnagyobb gasztro- turisztikai rendezvénye.

Gorza Vendégház

9938 Nagyrákos, Belsőszer 35.
NTAK regisztrációs szám: MA20002830

Facebook-oldalunk

© Gorza Vendégház - Minden jog fenntartva

Weboldal: